Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!


Είναι αλήθεια ότι το σκεφτόμαστε καιρό τώρα. Στριφογύριζε στο μυαλό μας η ιδέα. Και να που γίνεται πραγματικότητα: η Πρέσα μπήκε στην πρίζα και άρχισε να βγάζει ατμούς (όχι όμως από το κακό της). Το καθαριστήριο ανοίγει από σήμερα τις πόρτες του, έτοιμο να βουτήξει τα "άπλυτα" της καθημερινής μας ζωής μέσα στο λευκαντικό. 

Τώρα εσείς περιμένετε να σας πούμε αυτά που θα σας γράψουμε. Καλύτερα, ωστόσο, να σας ενημερώσουμε για αυτά που ΔΕ θα σας γράψουμε ΠΟΤΕ:

1. Στα παλιά μας τα (βρώμικα) παπούτσια
2. Εκεί που δεν πιάνει μελάνι 
3. Κείμενα υπέρμετρου χαριεντισμού και ευφυολογήματα-χαϊδολογήματα
4. Ειδήσεις υπό την πιεστική και στενή έννοια της καθημερινότητας (άλλωστε δεν είμαστε εφημερίδα...)

Στη δημοσιογραφία δεν υπάρχουν ημίμετρα. Δεν είμαστε τιμητές των πάντων, ελέγχουμε την εξουσία, αλλά δεν τη σφετεριζόμαστε. Ασκούμε κριτική στα κακώς κείμενα, αλλά χωρίς να γινόμαστε κακεντρεχείς. 

Εντούτοις, μια Πρέσα δε θα μπορούσε ποτέ να δουλέψει δίχως πελάτες. Και στην προκειμένη περίπτωση, αυτοί θα είστε εσείς: οι αναγνώστες της.

Δε θεωρούμε τίποτε και κανέναν δεδομένο. Δεν είμαστε τέλειοι και για αυτό θα περιμένουμε κάθε είδους κριτική, παρατήρηση και σχόλια σχετικά με τη μορφή και το περιεχόμενο της Πρέσας. Άλλωστε κανείς μας δε γεννήθηκε μήτε Θεός, μήτε παντογνώστης...

Σε τελευταία ανάλυση, το ιστολόγιο αυτό είναι και δικό σας, επειδή ακριβώς απευθύνεται σε όλους εσάς εκεί έξω, που καθημερινά όλο και κάτι συμβαίνει που διαταράσσει την ησυχία και την ηρεμία σας.

Καλή χρονιά σε όλους μας και καλή μας αρχή!

Η συντακτική ομάδα της Πρέσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Βίντεο του Μήνα