Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελλάδα στην χώρα των (εκ)βιαστών


Με την ελληνική οικονομία να βαίνει από το κακό στο χειρότερο και στον απόηχο της συμφωνίας-κόλαφος που υποθήκευσε το μέλλον αυτής της ταλαίπωρης χώρας, οι οικονομικοί δολοφόνοι και τα παντός είδους «τρωκτικά» της Τρόικας σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη φιλοσοφία σχετικά με το τι επιθυμούν: ο Ξέρξης είχε απειλήσει ανοικτά τους Έλληνες απαιτώντας «γην και ύδωρ». Τώρα οι νεότεροι οικονομικοί βάρβαροι ζητούν απλώς τα πάντα…

Η Ελλάδα ψυχορραγεί, με το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της να κατακρημνίζεται, με την ανεργία να σκαρφαλώνει σε δυσθεώρητα και επικίνδυνα ύψη, αλλά και τη φτώχεια να χτυπά δυνατά την πόρτα όλων μας.

Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα φαίνεται ότι αλλάζουν. Οι πολίτες της εύθραυστης πλέον Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι το περίφημο ευρωπαϊκό ιδεώδες που οραματίστηκαν οι Robert Schumann και Jean Monnet*έχει αρχίσει να καταρρέει από τις ανηλεείς (εκ)βιαστικές κινήσεις της «Εγκάρδιας Συνεννόησης» (σ.σ. L’Entente Cordiale) των Merkozy.
Πρώτοι από όλους οι γείτονές μας, οι Ιταλοί. Η ιταλική τηλεόραση μεταδίδει τις τελευταίες ημέρες εκτενή αφιερώματα για την χώρα μας, με αποκορύφωμα την εκπομπή «Matrix». Μάλιστα στο εν λόγω τηλεμαγκαζίνο – το οποίο σημειωτέον θεωρείται ένα από τα σοβαρότερα και πλέον έγκυρα των ιταλικών Μ.Μ.Ε. -καλεσμένη ήταν χθες Πέμπτη η δημοσιογράφος και βουλευτής του Κ.Κ.Ε., Λιάνα Κανέλλη, σε έναν ζωντανό απευθείας διάλογο με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Berlusconi, Giuglio Tremonti.

Ο ίδιος ο Tremonti υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει η Ένωση, με τη Λιάνα να επιμένει πως η Ευρώπη των 27 έχει χάσει πλέον την κοινωνική της ταυτότητα, υπηρετώντας ανερυθρίαστα τα συμφέροντα των τραπεζιτών. Οι Ιταλοί ξέρουν ότι είναι ο επόμενος στόχος. Οι υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας τους αλλά και του αξιόχρεου των τραπεζών τους από τους ιδιόμορφους «ασασίνους»** των διεθνών οίκων αξιολόγησης αποτελούν γεγονός αδιαμφισβήτητο.

Την ίδια στιγμή, στη Γαλλία, ο François Hollande, υποψήφιος των Σοσιαλιστών για το προεδρικό χρίσμα, επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον του αντιπάλου του, Nicolas Sarkozy, επικρίνοντας την πολιτική του γαλλογερμανικού Άξονα εις βάρος της Ελλάδας. Σε προεκλογική ομιλία του στην επαρχία της Νορμανδίας, στη Βόρειο Γαλλία, δήλωσε: «Είδατε πού έχουν οδηγήσει την Ελλάδα; (ενν. οι Merkozy) Την έχουν γονατίσει!».

Όλες αυτές οι φωνές, ωστόσο, δεν συνιστούν αλλαγή στάσης αλλά ούτε και μεταστροφή του πολιτικού κλίματος απέναντι στην χώρα μας. Θα ήταν, άλλωστε, μέγιστο ατόπημα, εάν υποστήριζε κανείς κάτι τέτοιο.

"Χθες η Αργεντινή. Σήμερα η Ελλάδα. Αύριο;"

Εντούτοις, η ευρωπαϊκή κοινωνία βράζει. Ήδη ετοιμάζονται δυναμικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην Αυστρία και τη Γαλλία, οι οποίες τιτλοφορούνται «Είμαστε όλοι Έλληνες!», με την πρωτοβουλία μιας πληθώρας κοινωνικών οργανώσεων, οι οποίες ανακήρυξαν τη 18η Φεβρουαρίου «Πανευρωπαϊκή Ημέρα υπέρ της Ελλάδας». Ήδη οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Myspace κλπ.) βρίθουν από προσκλήσεις προς τους χρήστες τους, ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στους ταγούς της ευρωπαϊκής πολιτικής εξουσίας.

Οι (εκ)βιαστές δεν αποτελούν αποκλειστικά ελληνική υπόθεση. Αφορούν όλους τους πολίτες της Ένωσης. Δεν υπάρχουν πια «αγανακτισμένοι» αλλά πραγματικά αποφασισμένοι άνθρωποι. Αποφασισμένοι να απαντήσουν στα κελεύσματα των αρπακτικών με μία και μόνο φράση, την οποία εκστόμισε ένας Έλληνας πιτσιρικάς: «Καλύτερα βασιλιάδες στη δική μας Κόλαση, παρά δούλοι στον δικό σας ψεύτικο Παράδεισο…».

*οι ιδρυτές της τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας και κύριοι εκφραστές του ευρωπαϊκού ιδεώδους

** Οι Ασασίνοι υπήρξαν τάγμα Νιζαρί Ισμαηλιτών περίπου από το 1092 μέχρι το 1265. Δεν είναι γνωστές οι ακριβείς θρησκευτικές τους δοξασίες, αλλά είναι βέβαιο ότι είχαν τυφλή υπακοή στον αρχηγό τους. Κύρια προπύργιά τους υπήρχαν στην Περσία και τη Συρία, ενώ ήταν κύριοι εχθροί των Σουνιτών ηγεμόνων, τους οποίους θεωρούσαν εχθρούς χειρότερους και από τους χριστιανούς Σταυροφόρους. Ο όρος "ασασίνοι" (αγγλ. assassins) προήλθε από παραφθορά της λέξης "χασασίν" ή "χασισίν", δηλαδή "αυτός που τρώει χασίς", από τους Σταυροφόρους. Οι δολοφόνοι εκτελούσαν τις πράξεις τους υπό την επήρεια χασισιού, το οποίο τους δινόταν, ως μια πρόγευση για τις απολαύσεις που θα γεύονταν στους ουράνιους κήπους, που περιγράφει το Κοράνιο, μετά την εκτέλεση της αποστολής τους.
Στις λατινογενείς γλώσσες και στα αγγλικά, από την παραφθορά του όρου, προήλθαν οι λέξεις για το "δολοφόνο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Βίντεο του Μήνα