Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Trendy Lifestyle Σοσιαλισμός!


(Ή αλλιώς Παύλο εσύ σουπερστάρ)


Πολιτισμός. Για κάποιους το βαρύ χαρτί, η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας που ως γνωστόν ούτε βαριά βιομηχανία διαθέτει ούτε κάποια ιδιαίτερη οικονομική παραγωγική δραστηριότητα πλην υπηρεσιών. (σε σύγκριση πάντα με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη).

Ο πολιτισμός είναι εμπόρευμα για την Ελλάδα! ΉΡΘΕ λοιπόν η ώρα να τον πουλήσουμε αποτελεσματικά και να τον κάνουμε τρέντι!! Πως θα γίνει αυτό; Η απάντηση ακούει στο όνομα του υπουργού πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου!

Του κατά κοινή ομολογία πιο τρέντι υπουργού που έχει αναλάβει χαρτοφυλάκιο υπουργείου στην Ελλάδα. Βαρβάτες σπουδές στο εξωτερικό, αέρας σταρ του αμερικάνικου κινηματογράφου, και βέβαια γνωριμίες στην νέα κομματική μηχανή του ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με το ισχύον σύστημα δραστηριοποίησης που ακολουθούν ο Έλληνες πολιτευτές θα του επιτρέψει να παραμείνει στο προσκήνιο αρκετό καιρό ακόμη καλώς ή κακώς.

Νέο τρέντι πρόσωπο λοιπόν στο θώκο του υπουργείου πολιτισμού. Ο Παύλος Γερουλάνος όμως εκτός του το ότι είναι σπουδασμένος, είναι και εμφανίσιμο αγόρι που ήδη έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές των μικρών άπορων κορασίδων που εργάζονται στο ΥΠΠΟ, -και όχι μόνο- και προσβλέπουν στην (όποιου είδους) αποκατάστασή τους…(Ας μην θέσει κανεις ως αντεπιχείρημα ότι είναι παντρεμένος…)

Κάποιοι κακεντρεχείς θα θυμηθούν την εποχή Ζαχόπουλου, και τις περίεργες ιστορίες με την 35χρονη, που με τη σειρά της είχε υποπέσει θύμα του… γοητευτικού γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟ εκείνες της αλησμόνητες μέρες…

Πέρα από τις όποιες ικανότητες και δεξιότητες, ένας υπουργός για να λειτουργήσει σωστά οφείλει να παίξει κυρίως σε επίπεδο εικόνας. Το ΥΠΠΟ σήμερα είναι ο Γερουλάνος και η Ζεν Πρεμιέ αισθητική του!!

Φίλε αναγνώστη πριν βιαστείς να κάνεις οποιεσδήποτε συγκρίσεις με τον άλλο μεγάλο γόη (?) της απέναντι παράταξης, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, σου απαντάμε προκαταβολικά ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια εντελώς διαφορετική περίπτωση. Ο Δημήτρης έβγαζε έναν αέρα σιτεμένου – κουρασμένου - νυσταγμένου δημοσιοσχεσίτη (αλησμόνητες οι μέρες του ΚΕΠ, και τα επικοινωνιακά τρυκ τροχονόμου που είχε επιστρατεύσει).

Εδώ έχουμε κάτι άλλο. Μιλάμε για έναν Αμερικανό(θρεμμένο) σταρ του Χόλιγουντ… Βέβαια δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε κατά πόσον αυτή η εικόνα του Ζεν Πρεμιέ τσαλακώθηκε το διάστημα που ο εν λόγω υπουργός χρημάτισε οικονομικός διευθυντής στα… Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς, ω ναι. (εδώ χαλάει λίγο το γλυκό είναι και η ψαρίλα στη μέση).

Πηγαίνοντας το λίγο παραπέρα θα μπορούσαμε να συμβουλέψουμε το Γιώργο Παπανδρέου επιστήθιο φίλο του Παύλου – αν βέβαια καταδεχτεί να διαβάσει το ταπεινό μπλογκ μας, να επενδύσει πάνω στη λάιφ στάιλ εικόνα του Γερουλάνου.

Ο Σοσιαλισμός σήμερα άλλαξε πρόσωπο. Είναι τεχνοκρατικός! Είναι alternative!

Μακό μπλουζάκια με την φάτσα του Ζεν Πρεμιε υπουργού, αναμνηστικά δωράκια Γερουλάνος, φωτογραφήσεις, επισκέψεις σε πανεπιστημιακές σχολές με τον αέρα του απόφοιτου του Harvard και τις νεαρές φοιτήτριες να αλαλάζουν, όπως κάποτε για τον Lennon όταν τραγουδούσε το "Yesterday" και βέβαια συμμετοχή του ίδιου του υπουργού ημίγυμνου, στην καλοκαιρινή διαφημιστική καμπάνια του ΥΠΠΟ που έχει πλέον ενσωματώσει και το πρώην Υπουργείο Τουρισμού!

Κάποιος αφελής θα έλεγε να συμμετέχει στο σποτάκι και η υφιστάμενή του Άντζελα Γκερέκου, όμως εμείς θα διαφωνήσουμε ριζικά καθώς εκτιμούμε ότι η παρουσία της θα κατάστρεφε τα πάντα. Είναι γεγονός ότι η υποκριτική απαιτεί ταλέντο.

Αυτά για αρχή από τη νέα κυβέρνηση. Αν θελήσει στη συνέχεια και δεν της είναι δύσκολο, μπορεί επιτέλους να στρωθεί και στη δουλειά...

1 σχόλιο:

  1. Σωστός!! Ετσι ειναι..στην εποχή του φαινεσθαι, δεν εχει σημασια το τι θα πεις και τι πραγματικα μπορεις να προσφερεις, αλλα το ποσο καλα γραφεις στο γυαλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Βίντεο του Μήνα